Veel gestelde vragen

Hoe kunt u aangeven dat u interesse heeft in een van de woningen? En zit u dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat u het formulier heeft ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel woningen komen er in Karakter?
Er komen circa 110 appartementen, waaronder circa 14 huurappartementen en verder koopappartementen met uiteenlopende prijzen.
Kan ik meedenken over hoe dit project eruit komt te zien?
Ja, dat kan! We willen graag weten waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Door middel van enquêtes, evenementen en nieuwsbrieven vragen we naar je mening en ideeën. Zo zou je samen met omwonenden en toekomstige bewoners kunnen meedenken over de inrichting van de woonomgeving. Meld je hier aan als geïnteresseerde, dan houden we je op de hoogte.
Komen er seniorenwoningen?
Ja, het project is gericht op senioren. Als u zich via de website inschrijft houden wij u op de hoogte. Op een later moment kunt u uw specifieke voorkeuren voor een bepaald woningtype opgeven.
Wat wordt het prijsniveau?
In Karakter komen woningen in diverse prijsklassen: sociale huur (corporatie), middel dure huur en koopwoningen in betaalbare categorie en vrije sector. Wij zullen u hier later verder over informeren.
Krijgen de woningen een eigen parkeerplek?
Nee, niet alle woningen hebben een eigen parkeerplek. Wel komen er een beperkt aantal koop/huur parkeerplaatsen in de garage en deelauto's van een mobiliteitsconcept.
Komen er ook woningen met bedrijfs/ werkruimte aan huis?
Naast wonen komen er ook ruimtes voor werk en horeca. Het is nog niet bekend of er woningen met werkruimte aan huis komen.
Hoe kom ik in aanmerking voor een markthuurwoning in Karakter?
De circa 14 huurwoningen worden verkocht aan een belegger of corporatie. Zodra de inschrijving voor huurders hiervan start informeren wij u over de procedure.
Wat worden de huurprijzen?
In Karakter komen circa 14 huurwoningen van middel dure huur. Er worden geen sociale huurwoningen gerealiseerd in Karakter. De exacte prijzen worden bekend bij de start verhuur, circa een half jaar voor oplevering.
Kan ik als ondernemer ruimte kopen/huren in Karakter?
In het huidige ontwerp is rekening gehouden met ruimten in het te behouden gebouw "de Cornelis" (het voormalige Monuta gebouw). Hierbij zijn we nadrukkelijk op zoek naar maatschappelijke en welzijnsfuncties. Bedrijven en ondernemers die wat bijdragen aan Karakter.
Hoe duurzaam wordt Karakter?
Het gebouw Karakter voldoet aan alle hedendaagse duurzaamheidseisen op het gebied van energie met hoogwaardige isolatie van het gebouw en duurzame energieopwekking uit aardwarmte en zon. Verder wordt door de groene binnentuin voorzien in wateropvang en natuurinclusiviteit.
Kan ik mij al inschrijven voor een woning?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een woning. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte wanneer dit wel mogelijk is.
Hoe groot worden de koopwoningen?
Qua afmeting zal het woningaanbod in Karakter zeer divers zijn en uiteenlopen van circa 60 tot 90 m2 gebruiksoppervlak per woning.
Bevat Karakter algemene ruimten?
Ja, Karakter heeft naast het gemeenschappelijke gebouw Cornelis een grote, gezamenlijke binnentuin. Trappenhuizen vanaf de verschillende verdiepingen geven alle woningen toegang tot de binnentuin. Tevens komen in de woongebouwen kleinere collectieve ruimten voor de bewoners. ‘Cornelis’ is het gemeenschappelijke gebouw waar bewoners van Karakter en mensen uit de wijk elkaar ontmoeten met diverse ruimte en een eigen keukengelegenheid bij handarbeid, kunst en cultuur en zorg/welzijn activiteiten.
Hebben alle woningen een gelegenheid voor het stallen van fietsen?
Ja, alle woningen hebben een collectieve fietsenstalling bij de verschillende gebouwdelen. Door deze collectieve aantrekkelijke fietsenstallingen onderin de woongebouwen wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd.
Krijgen de woningen een eigen tuin?
Alle woningen komen te liggen aan de gemeenschappelijke binnentuin, met een diverse invulling van terras, speeltuin, moestuin en watertuin. De woningen hebben een buitenruimte bij het appartement.
Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?
De woningcorporatie voor de naastgelegen kavel, wordt nog geselecteerd door de gemeente. De inschrijving en toewijzing zal normaliter via woningnet verlopen, daar zal u op een later tijdstip over geïnformeerd worden.
Hoeveel huurwoningen komen er?
In totaal komen er circa 14 huurwoningen (Friends-woningen) in Karakter en circa 48 sociale huurwoningen in het naastgelegen (corporatie) woongebouw.
Wat is de doelgroep van de huurwoningen?
De diverse huurwoningen en koopwoningen zijn afgestemd op een specifieke groep mensen, namelijk ouderen met of zonder zorgbehoefte.
Wanneer komen de eerste woningen in verhuur?
Naar verwachting start de bouw in 2025 en in 2026 de online verhuur. Over de exacte datum houden wij u op de hoogte als u zich inschrijft als geïnteresseerde.
Is Karakter straks toegankelijk voor mindervalide personen?
Het gebouw, haar binnentuin en woningen zijn ingericht op mindervalide medebewoners. Alle hellingbanen, deuren en drempels zijn afgestemd op rolstoelgebruik. En voor de bewoners met (deel)scootmobielen goed bereikbare plaatsen voor parkeren.