• Blog
  • 8 oktober 2024
  • Geplaatst door TeamKarakterZoetermeer

CKC - Cultureel Centrum Zoetermeer

Houdt u van kunst & cultuur? Breng dan eens een bezoek aan het Cultureel Centrum van Zoetermeer. Hier kunt u niet alleen genieten van kunst maar ook zelf deelnemen aan kunstzinnige activiteiten. 
 

Kunst en cultuur voor iedereen

Dat is de missie van het CKC: kunst en cultuur voor iedereen in Zoetermeer. Uw leven verrijken met kunst, cultuur én techniek. Dat geeft uw leven kleur, leidt tot verbinding en voegt extra plezier en inspiratie toe aan het leven. Er is een gevarieerd aanbod aan lessen en activiteiten op het gebied van onder andere muziek, dans, theater en beeldende kunst. Voor jong én oud. 

Grote keuze uit lessen 

Het aanbod bij het CKC is heel gevarieerd en er is voor elke leeftijd wel een fijne activiteit te vinden. Er zijn lessen die u kunt volgen, bijvoorbeeld muzieklessen. Leer piano spelen of haal oude kennis op, volg yogalessen, of misschien ligt uw belangstelling meer bij theater. Wist u dat u hier ook een cursus verhalen vertellen kunt volgen? Zo kunt u kinderen en kleinkinderen verrassen met levensechte verhalen die tot de verbeelding spreken. 

Evenementen

Het CKC organiseert tal van leerzame en gezellige uitjes zoals (familie)concerten, lezingen over interessante onderwerpen, maak een reis door de kunstgeschiedenis of ga naar de Luisterclub: elke tweede en vierde donderdag samen luisteren naar muziek en na afloop van gedachten wisselen.  

Clubs en verenigingen

Tal van kunstverenigingen vinden een thuis bij het CKC. En u kunt meedoen! Er is een grote keuze uit koren waaronder een kamerkoor, vrouwenkoor en gospelkoor. Er is een teken- en schilderclub, theatergroep en zelfs verschillende orkesten waarin u kunt meespelen. 

Cultuur in de wijk

Om cultuur voor iedereen bereikbaar te maken is er Wijck, een samenwerking met het CKC waarmee cultuur naar de wijk wordt gebracht. Dit vergroot het woonplezier en is goed voor verbinding en uw gezondheid. 
U kunt meedoen met onder andere sing along in de wijk, theater in de wijk en in verschillende wijken is een cultuurcafé waar u gelijkgestemden kunt ontmoeten. 

Deel
Gekopieerd!