• Blog
  • 10 september 2024
  • Geplaatst door TeamKarakterZoetermeer

Kunst en kunstcafé in hartje Zoetermeer

Echt weer zo’n bijzondere plek in Zoetermeer: Kunstgarage Franx. Een plek voor kunstenaars én voor liefhebbers van kunst, gevestigd in een verbouwde historische garage. Heel leuk gelegen aan de Dorpsstraat, de oude stadskern van Zoetermeer. 

In Kunstgarage Franx vindt u een grote expositiehal, een kleinere expositieruimte, een makerswinkel en werkplaatsen. Er is een gezellig kunstenaarscafé met een heel aantrekkelijke (lunch)kaart. De naam van de Kunstgarage wordt ontleend aan Dirk Franx, de man die in de jaren 20 van de vorige eeuw op deze locatie een automobielgarage begon. Met de naam Franx wordt zo een stukje geschiedenis levend gehouden. 

Wat is er te zien en te doen

De Kunstgarage is alle dagen van de week, behalve op maandag, geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Franx werkt met professioneel beeldend kunstenaars en ontwerpers die zowel solo- als groepsexposities verzorgen. Daarnaast zijn er makersprojecten en presentaties. De kunstdisciplines zijn grafische- en industriële vormgeving, edelsmeden, documentaire- en productfotografie, textiel en keramiek. 

De makerswinkel en de werkplaatsen

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te doen? In de makerswinkel kiest u uit mooi vormgegeven designproducten, gemaakt door lokale makers en bekendere ontwerpers. 
Er zijn drie werkplaatsen: Flirt Jewels, ontwerpstudio Studio Mippe en de Urban Art Studio. De makers zijn regelmatig aanwezig en als de deur openstaat kunt u gerust naar binnen om een kijkje te nemen of iets te kopen. 

Zelf meedoen

Kunstgarage Franx organiseert met grote regelmaat masterclasses voor kunstenaars en workshops voor het publiek. U kunt zelf ook meedoen! Bijvoorbeeld met het Schrijfavonturen Schrijfcafé. Franx ontvangt ook leerlingen van scholen voor workshops. 

Draagt u kunstenaars en Kunstgarage Franx in het bijzonder een warm hart toe? U kunt Franxfan worden voor een vast bedrag per jaar. U wordt dan als eerste geïnformeerd over de komende activiteiten en kunt korting krijgen op de aankoop van kunstwerken. Ook leuk: u wordt voorafgaand aan elke nieuwe expositie uitgenodigd voor een exclusieve preview met uitleg door de kunstenaars!

(foto Catherine Terpstra)

Deel
Gekopieerd!