Karakter, gelukkig oud(er) worden

Wordt u gelukkig oud(er) in een van de 111 levensloopbestendige woningen van Karakter Zoetermeer?

Cornelis van Aalst monument

Samen met Stichting Piëzo wordt een ‘Ambachtenwerkplaats’ beoogd. Een uitnodigende plek waar bewoners en omwonenden hun hobby, kennis of ervaring delen.

Verbonden met het groen

De groene binnen tuin met verbindingen naar alle appartementen ligt centraal in Karakter. Via groene routes is het plan verbonden met de groene routes door de stad en de wijde omgeving.

Elkaar ontmoeten in Karakter

De collectieve ruimten zijn een belangrijk onderdeel van Karakter. De ruimten, die over de nieuwbouw verspreid worden, bieden de mogelijkheid om elkaar te treffen, dingen met elkaar te ondernemen of een feestje te vieren.

De ideale combinatie

De ideale combinatie

Karakter biedt de ideale combinatie tussen rust en reuring. U kunt hier straks genieten van de rust in uw levensloopbestendige woning, maar ook kiezen voor de gezelligheid van een van de collectieve ruimtes. En mocht u onverhoopt later zorg nodig hebben, dan zijn de woningen hierop ingericht. Echt levensloopbestendig wonen dus.

En wat dacht u van de gezamenlijke binnentuin waar alle woningen direct aan gekoppeld zijn? Hier kunt u wandelen, tuinieren in de gezamenlijke moestuin of genieten van de weelderige flora en fauna, alleen of met uw buren. In het ontwerp is rekening gehouden met een netwerk van comfortabele wandelpaden, die voor alle bewoners toegankelijk zijn.

Het bestaande monument, Cornelis, fungeert straks als entree, met brievenbussen in de centrale hal. Andere ruimtes in dit pand, dat grotendeels in zijn orignele vorm behouden blijft, bieden gemeenschappelijke voorzieningen. U vindt hier straks bijvoorbeeld een ambachtenwerkplaats, een repaircafé en een gereedschapsuitleen. De kleinere ruimtes zijn geschikt voor de zorgfuncties en deze voorzieningen kunnen in de toekomst worden uitgebreid als de zorgvraag toeneemt.

Meer lezen

Karakter, voor vitale senioren

Karakter draait om eigenwaarde, zelfstandigheid, sociaal netwerk en zingeving. De gebouwen van Karakter bieden alle gewenste (collectieve) functies en de in Zoetermeer en Palenstein verankerde organisaties van Fundis, Palet en Piëzo zorgen voor verbinding tussen de bewoners en met de buurt. Uw welzijn en levensgeluk zijn hier leidend

Nieuws

Blog
Architect Marleen Delfos over Karakter Zoetermeer
Marleen Delfos werkt als architect bij Atelier van Berlo in Rotterdam en heeft Karakter Zoetermeer ontworpen. 'Wij houden ons al langere ti…
28-06-24 Lees meer
Blog
Zwembad de Watergeus open
21-06-24 Lees meer
Blog
Ontwikkelingsmanager Lars Drijvers over Karakter Zoetermeer
18-06-24 Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld u hier aan en mis geen enkele update over het project Karakter Zoetermeer

Veel gestelde vragen

Hoe kunt u aangeven dat u interesse hebt in een van de woningen? En zit u dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat u het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik mij al inschrijven voor een woning?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een woning. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte wanneer dit wel mogelijk is.
Wat wordt het prijsniveau?
In Karakter komen woningen in diverse prijsklassen: sociale huur (corporatie), middel dure huur en koopwoningen in betaalbare categorie en vrije sector. Wij zullen u hier later verder over informeren.
Kan ik meedenken over hoe dit project eruit komt te zien?
Ja, dat kan! We willen graag weten waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Door middel van enquêtes, evenementen en nieuwsbrieven vragen we naar je mening en ideeën. Zo zou je samen met omwonenden en toekomstige bewoners kunnen meedenken over de inrichting van de woonomgeving. Meld je hier aan als geïnteresseerde, dan houden we je op de hoogte.
Hoe groot worden de koopwoningen?
Qua afmeting zal het woningaanbod in Karakter zeer divers zijn en uiteenlopen van circa 60 tot 90 m2 gebruiksoppervlak per woning.