• Blog
  • 21 juni 2024
  • Geplaatst door TeamKarakterZoetermeer

Zwembad de Watergeus open

Het is zover! Het nieuwe zwembad de Watergeus is deze maand, juni 2024, geopend. Eerst een maand op proef, waarna het zwembad op 1 juli definitief haar deuren opent. De Watergeus ligt in het Van Tuyllpark, vlakbij Karakter Zoetermeer. U bent er in slechts een paar auto- of fietsminuten maar ook te voet is het zwembad goed bereikbaar. 
 

Bewegen is goed voor uw gezondheid

Sport en bewegen zorgen voor een betere lichamelijke én geestelijke gezondheid. Dat geldt voor alle leeftijden maar zeker ook voor ouderen. Meer dan de helft van de ouderen (55+) beweegt te weinig, vaak minder dan een uur per week. Als bewegen moeilijker wordt, of pijnlijk is, dan is sporten meestal niet iets wat u met plezier doet. Zwemmen biedt dan uitkomst! 

Fit zijn en blijven met zwemmen

Zwemmen is dé manier om als oudere fit te blijven of weer fit te worden. Dit zijn de voordelen van zwemmen voor ouderen:

  • Geen risico op blessures. Waar u met andere sporten zoals fitness of zelfs fietsen uw botten en gewrichten belast, is dat bij zwemmen niet het geval. Terwijl u tijdens het zwemmen toch heel veel spiergroepen traint. Dit maakt zwemmen ook geschikt als revalidatie sport
  • Inspannen en ontspannen. Het prettige van zwemmen is ook dat u het zo intensief doet als u zelf wilt. Lekker rustig baantjes trekken, of flink doorzwemmen, net wat u prettig vindt
  • Goed voor hart en bloedvaten, voor uw brein, stress verlagend, meer energie

Al deze voordelen zorgen er ook voor dat u minder risico heeft op vallen en beter slaapt. 

Alleen of samen

Zwemmen is een sport die u goed alleen kunt doen maar ook in een groep. Gezellig met elkaar naar het zwembad, baantjes trekken en in het bubbelbad bijpraten. In het recreatie bad kunt u heerlijk ontspannen rondzwemmen en genieten van het bubbelbad. In het doelgroepen bad worden activiteiten georganiseerd zoals aqua joggen en in het wedstrijd bad kunt u baantjes trekken. Het zwemwater heeft in alle baden een aangename temperatuur. 

Tip: zwemmen is ook een erg leuk uitje met de kleinkinderen. In zwembad de Watergeus is bovendien een heerlijk terras waar u een kopje koffie kunt drinken terwijl de kleinkinderen over de glijbanen roetsjen. 
 

Deel
Gekopieerd!